BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI BÖREK

BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
½ kg ıspanak yaprağı
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
75 gr. beyaz peynir yada lor
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN :
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
75 gr. kaşar peyniri rendesi (üzeri için)
Tuz,
YAPILIŞI: Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz ıspanak yapraklarını kıyalım. İçine unu,
rendelenmiş beyaz peyniri,yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi alarak karıştıralım.
Yufkayı geniş bir yere serelim ve 4 parçaya bölelim. Yufkaların üzerine sıvıyağ sürelim ve
geniş kenarına ıspanaklı içten koyalım ve rulo saralım. Ardından gül gibi dolayalım. Bütün
yufkalara aynı işlemi yapalım. Yağlanmış fırın tepsisine alarak fırında pişirelim. Başka
bir yerde sıvıyağda unu kavuralım ve sütü ekleyelim. Tuzla tatlandırarak pişirelim. Pişen
böreklerin üzerine bu beşamel sosu dökelim ve kaşar peyniri rendesi ekelim. Börekleri
kısa bir süreliğine fırına vererek ızgara bölümün açalım ve kaşar peynirlerinin erimesini
sağlayalım. Sıcak servis yapalım.
Benzer Tarifler
  • DALYAN BÖREK

    DALYAN BÖREK

  • YAYLA  BÖREĞİ

    YAYLA BÖREĞİ

  • DİL PEYNİRLİ BÖREK

    DİL PEYNİRLİ BÖREK

  • LEZİZ ÇİN BÖREĞİ

    LEZİZ ÇİN BÖREĞİ

  • YOĞURTLU SOSLU BÖREK

    YOĞURTLU SOSLU BÖREK