MİLFÖYLÜ BÖREK

MİLFÖYLÜ BÖREK
MALZEMELER:
12 parça milföy hamuru
1 yufka
250 gr. beyaz peynir
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Tereyağı
YAPILIŞI: Alüminyum folyo üzerinde 6 tane milföy hamurunu merdaneyle açarak bir
dikdörtgen elde edelim. Bunu yağlanmış dikdörtgen bir fırın tepsisine yerleştirelim. Başka
bir yerde 1 yufkayı şeritler halinde keselim. Peynir rendeleyelim. Karabiber, yufka ve
peynirleri karıştıralım. Sos için ise maden suyunu , sütü ve yumurtayı çırpalım. Bu sostan
5- kaşığı alarak peynirli yufkalı malzemenin içine katalım ve bu peynirli malzemeyi milföy
hamurlarının üzerine dökelim. Kalan diğer 6 parça hamuru da diğeri gibi açarak tepsiye
en üste yerleştirelim. Böreğimizi kare kare keselim ve kalan sosumuzu üzerine dökelim.
Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirelim ve fırına verelim.
Benzer Tarifler
  • YUFKASIZ KABAK BÖREĞİ

    YUFKASIZ KABAK BÖREĞİ

  • YOĞURTLU KIYMALI BÖREK

    YOĞURTLU KIYMALI BÖREK

  • MİLFÖYLÜ BÖREK

    MİLFÖYLÜ BÖREK

  • KABAK BÖREĞİ

    KABAK BÖREĞİ

  • YOZGAT BÖREĞİ

    YOZGAT BÖREĞİ