TAVUKLU BÖREK

TAVUKLU BÖREK
 MALZEMELER :
 2 büyük tavuk göğüs eti haşlanmış ve didiklenmiş
1 kutu bezelye konservesi
Tuz, karabiber
Beşamel Sosu :
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt (koyu bir beşamel sos olacak)
Yumurtalı sosu :
½ kg. süt
4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 küçük kase yoğurt
6 adet yufka
YAPILIŞI : Yağlanmış tepsiye bir kat yufka serilir. Yufkalar büyük parçalar halinde koparılarak ve araya yumurtalı sostan biraz biraz konarak tepsiye döşenir . Bu şekilde 3 yufka kullanılır ve  3. kata gelindiği zaman önce beşamel sos sonra tuz ve karabiberle tatlandırılarak karıştırılmış bezelye ve tavuk etleri konur. Tekrar araları yumurtalı sosla birlikte 3 yufka bitene kadar devam edilir. En üste yumurtalı sostan dökülerek fırına verilir.

Benzer Tarifler
  • TULUM PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

    TULUM PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

  • TAVUKLU ISLAK BÖREK

    TAVUKLU ISLAK BÖREK

  • YALANCI İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ

    YALANCI İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ

  • HAŞHAŞLI SEBZELİ BÖREK

    HAŞHAŞLI SEBZELİ BÖREK

  • BULGURLU ISPANAK BÖREĞİ

    BULGURLU ISPANAK BÖREĞİ